Over ons

Aanleiding
Als voormalig melkveehouder is mijn kijk op de traditionele veehouderij langzaam veranderd en zie ik in dat de huidige wijze waarop grondstoffen voor voedingsproducten worden geproduceerd op termijn niet langer vol te houden is. 

Veranderingen in de markt en het wensenlijstje van de consument anno 2020 maakt dat gangbare productiewijzen in de agri- en food business aan grote veranderingen onderhevig zijn en er nieuwe eiwitbronnen worden ontwikkeld om de groeiende wereldbevolking gezond en duurzaam te kunnen blijven voeden.

Ambitie
Vanuit onze ambitie om grondstoffen voor voedingsproducten te produceren met een zo laag mogelijke belasting van het milieu zag ik in 2015 tijdens een bijeenkomst ”ondernemen met nieuwe eiwitten” volop  kansen om de productie van grondstoffen voor voedingsmiddelen te verduurzamen middels het kweken en verwerken van sprinkhanen voor humane consumptie.

Voordelen
Niet of nauwelijks uitstoot van broeikasgassen bij het kweken van sprinkhanen, efficiënter gebruik van voer, water en land om tot een zelfde hoeveelheid eiwit te komen en het schone en veilige verloop van het kweekproces.

Voedingsproducten gebaseerd op sprinkhanen zijn een volledige voedingsbron. Ze bevatten veel eiwitten waarin alle essentiële aminozuren aanwezig zijn. Ze zijn gezond door de aanwezigheid van meervoudige onverzadigde vetzuren en rijk aan vezels, vitaminen en mineralen waardoor het afweersysteem wordt versterkt.
Sprinkhanen zijn de enige eetbare insecten met een neutrale smaak

Doel
Sprinkhaan BV heeft in 2018 een concept ontwikkeld waarbij we onze huidige en toekomstige kwekers willen ontzorgen. Afnemers in de voedingsmiddelen industrie willen we voorzien van hoogwaardige duurzaam geproduceerde eiwitten die in grote volumes beschikbaar zijn.

Missie
Efficiënt en duurzaam geproduceerde hoogwaardige eiwitten te leveren t.b.v. gezonde voeding voor humane consumptie.
Middels de productie en verwerking van sprinkhanen voor Food willen we een bijdrage leveren aan een lagere CO2 uitstoot in de voedselketen.